26 Ocak 2013 Cumartesi

KENTSEL RİSKLER VE JAPONYA MODELİ

Standard

İlk kitabım olan  "Kentsel Riskler ve Japonya Modeli"  yayınlandı (ISBN 978-605-63408-4-0). Kitap Konya Japon Kültür Merkezi tarafından basıldı. Dernek Başkanı İnş.Müh. Mehmet Ali ARPACI, kapak tasarımını yapan Konya B.şehir Bld. Emlak ve Kamulaştırma Müdürü Hrt.Müh. Fatih Sert'e, kitabın önsözünü yazan Prof.Yasuo TANAKA ile Türkiye JICA Ofisi Başkanı Akio SAITO'ya teşekkürlerimi arz ediyorum.

Kitapta afet risklerinin azaltılması, kültür mirasının korunması ve engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirler üzerine yoğunlaşılmıştır. Kitabın dijital nüshasına ulaşmak isteyenler alpkuzucuoglu@gmail.com adresinden irtibat kurabilir.

Kitabın tüm insanlığa faydalı olmasını diliyorum.




Kitabın arka kapağından:
“Afetten önce hazırlık ve risk azaltma, afetten sonra ise müdahale ve iyileştirme. Bu hazırlık ve risk azaltma; en az müdahale ve iyileştirme kadar önemli hatta çok daha önemli diyebiliriz. Mesela bir vidayı düşünelim. Beş kuruşluk bir maliyeti vardır. Onu temin etmezsek dolabımız devrildiği zaman binlerce liralık hasar gelecek. Hazırlık aşamasında ve risk azaltma çalışmalarına harcadığımız para belki çok daha az olacak…”
 Dr. Alpaslan Kuzucuoğlu, kitabında olası bir afet öncesi alınacak önlemleri içeren risk azaltma çalışmalarına vurgu yaparak, Japonya Modeli perspektifinden ülkemize adapte edilebilecek projelere ışık tutuyor. Afetler, kültürel miras ve engellilik konularında yoğunlaşılan bu eserde Uzak Doğunun  güneşi Japon esintilerini ve başarı öykülerini bulabilirsiniz.
Sadece bir amaca değil pek çok amaca hizmet etmeye odaklanmış projelerin asıl kaynağına ulaşmak belki hepimizin ortak amacı. Ancak  onları uygulamaya yönelik çalışmalarda ruh ve gönül yolculuğunuzun bir rotasının da  Japonya’dan geçmesi temennisiyle…

0 yorum: