27 Şubat 2015 Cuma

PROF.DR.YASUO TANAKA'NIN ÖNSÖZÜ

Standard

















Kobe Üniversitesi RCUSS Başkanı ve Malezya Tunku Abdul Rahman Üniversitesi Afet Yönetim Merkezi Başkanı Prof.Dr.Yasuo TANAKA tarafından "KENTSEL RİSKLER VE JAPONYA MODELİ"  kitabıma yazılan önsöz:

ÖNSÖZ


B
 ir afet sırasında mümkün olduğunca çok insan hayatı kurtarmak için pek çok paydaşla   “Afet Risklerinin Azaltılması” bilgisinin paylaşılması konusundaki görüşlerinize katılıyorum. Bu bilginin her ülke ve şehre özgü olarak uygulanması çok daha etkili olacaktır. Dünyada bu kadar değişik kültür ve yaşam tarzının bulunduğunu görmek hayret verici, ancak depremin yıkıcı gücü dünyanın her yerinde aynıdır. Biz, insanoğlu, doğanın tehdidi karşısında nasıl birbirimizi kucaklamamız gerektiğini anlamak zorundayız ve bu ortak “Afet Risklerinin Azaltılması” kültürü anlayışının yerel durum ve kültüre dayalı olması çok önem arz etmektedir.
Türkiye’deki “Afet Risklerinin Azaltılması” yönündeki çabalarınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

Prof.Dr.Yasuo TANAKA
Kobe Üniversitesi, RCUSS

PREFACE
I do agree with your intention of sharing the DRR knowledge with many stakeholders to save as much human lives as possible during a disaster, and the application of the knowledge has to be made individually at each country and city to be more effective. It is amazing to see how the culture and the ways of living are so different among the world, but the damaging force of earthquake is nearly the same. We, humankind, needs to understand how we should embrace ourselves against the menace of nature and for this a common understanding of DRR knowledge is very important based on local situation and culture.


I do wish you a very best for your continuing success in the effort of DRR implementation in Turkey.

0 yorum: